BouwConnect Bibliotheek

De BouwConnet Bibliotheek

De BouwConnect Bibliotheek of kortweg BCB is de eerste gevulde operationele BIM-bibliotheek ter wereld!

De BCB bevat alle relevante bouwkundige informatie over bouwdelen en producten. Van elk bouwdeel zijn er CAD-tekeningen en een bestektekst. Daarnaast is er kosteninformatie en bouwfysische informatie voorhanden en is er steeds een link naar relevante regelgeving (het Bouwbesluit).
Daarmee voldoet de BCB aan de informatiebehoefte van de 'spelers' die aan een ontwerp werken. Het gaat om ontwerpers, tekenaars, toetsers, calculators en bestekschrijvers. Iedere groep stelt zijn eigen belang in bouwdelen, werkt met zijn eigen programmatuur en zoekt naar zijn eigen type informatie. De BCB bedient al deze groepen op maat met direct bruikbare informatie.

De BCB is de centrale kennisbron van alle Digitale Huis softwarepakketten. Er zijn koppelingen met ALFA NextGen, ASD, de Brandmodule, regelgeving: Normworm, Stabu besteken: Woordpoort en binnenkort Calculatie. Hierdoor kunnen gebruikers met deze programma’s informatie uit de BCB halen, bewerken en opslaan in programmaspecifieke bestanden.

De informatie in se BCB wordt continu up-to-date gehouden. Een groot team van  bouwkundigen vormt de permanente 'vulploeg' van de BCB. Nieuwe informatie wordt regelmatig ter beschikking gesteld via een speciale website. Bij het opstarten wordt de BCB automatisch gesynchroniseerd met de meest recente versie, waardoor de informatie altijd actueel is.

Voordelen van de BouwConnect Bibliotheek

De voordelen van het werken met een Bouw Informatie Model zoals ALFA NextGen in combinatie met de BCB zijn evident. Het maakt communicatie tussen verschillende soorten Digitale Huis software mogelijk. Hierdoor kunnen ontwerpers, tekenenaars, bestekschrijvers, kostendeskundigen en bouwfysisch toetsers met hun eigen software samenwerken aan één project en onderling gegevens uitwisselen.

Door gebruik van een gezamenlijke projectdatabase zullen projectmedewerkers dan altijd dezelfde, meest actuele, informatie met elkaar delen. Optimale communicatie, consistente informatie, minder fouten en een enorme snelheidswinst zijn het gevolg.>
 
De BCB wordt standaard meegeleverd met ALFA NextGen en is 100% afgestemd op het ALFA ontwerp fase mechanisme en lagen gebruik.
 

dbb.png


Informatie zoeken in De BouwConnect Bibliotheek

In de BCB  zoekt u gericht naar informatie over:

• Abstracte bouwdelen
• Fabrikantgebonden producten
• Fabrikanten informatie
• CAD bouwdelen (blocks)
• Bestekteksten
• Regelgeving
• Attesten en rapporten
• Bouwfysische waarden
• Bouwkosten

Informatie kan worden gevonden door te zoeken op productnaam, soort product, merk- of bedrijfsnaam, een materiaal of een beschrijving van een bouwkundige vorm. Er kan ook worden gezocht met behulp van lijsten of de bekende boomstructuur van de NL/SfB-codering. Uniek is dat ook kan worden gezocht op eigenschappen en prestatie-eisen van bouwdelen en producten. Bijvoorbeeld zoek BG vloeren met een RC van minimaal 3,5>

<< terug

Software

ALFA NextGen
PRAGMA
AutoCAD

Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief
ontvangen?

Klik dan hier